Om oss

Om Ekokotten

Vi är ett företag med utgångspunkt ifrån Linköping som hyr ut och säljer bärdon samt anordnar föreläsningar och kurser med fokus föräldraskap. Jag som driver butiken heter Evelina Dahlgren och är utbildad bärkonsult via slingababy. Jag är mamma till två barn födda 2015 och 2018.

Vår historia

Min resa började 2014, jag och min sambo väntade barn och jag fick genom jobbet möjligheten att gå en kurs om kemikalier i barns vardag. Det öppnade ögonen för hur mycket osynliga kemikalier som vi utsätts för, och vad det kan ha för konsekvenser inte minst för barn som växer. Vi bestämde oss för att aktivt välja bort plast, polyester i kläder och produkter  som kan vara skadliga för barn gjorde klart för människor i vår omgivning vad som gällde. Vi fick många kommentarer kring vårt val både positiva och negativa.

När vår son föddes gjorde min sambo ett val att vara hemma på heltid med oss. Det blev som ett ifrågasättande av den rådande normen som säger att den andra föräldern ska börja arbeta när dom tio dagarna tagit slut. Ett val som vi nu i efterhand kan konstatera var det bästa för vår familj. Att få landa o vara tillsammans, vakna och gå o lägga sig tillsammans. Vi fick en samsyn i hur vi ville att föräldraskapet skulle se ut. Efter ett år började jag arbeta deltid och min sambo fortsatte vara hemma. 

Jag var intresserad av att bära barn redan från början, när vår son låg i magen. Jag köpte en begagnad trikåsjal tittade på videor och lärde mig de enklaste knyten. 3 dagar gammal knöt jag första gången och det var så mysigt. Att vara så nära. Att kunna få något gjort, söva barn, vi blev som ett med sjalen. 

Trots att vi alltid försökt göra det bästa för oss, vårt barn och i föräldraskapet blir man ofta ifrågasatt av samhällets normer. Företaget handlar såklart om barn men i huvudsak om föräldraskap , vi vill göra det enklare att göra val som bryter normer och som känns rätt. 

Vi har flyttat till en ny hemsida: www.knytpunkten.com Avvisa