Köp och hyresvillkor

Välkommen till Ekokotten sjalotek!

Kul att du vill hyra/köpa ett bärdon! Se nedan för köpvillkor.

Hyresvillkor

Hyrestiden är en vecka, två veckor eller fyra veckor, efter överenskommelse.

Det går bra att hämta upp hos oss i Ljungsbro eller välja frakt som ett alternativ. Bärdon skickas vanligtvis på måndagar och onsdagar.
Hyrtiden räknas från den dagen du hämtar bärdonet eller då det kommer fram till ditt postombud, och skall lämnas tillbaka/skickas
sista dagen som är avtalad.

Du meddelar oss när du har hämtat ut bärdonet och när du har skickat iväg det. Bärdonet skickas med Postnords skicka lätt och du som hyr står för frakten tur och retur, 125 kr. Returfraktsedel skickas med när du hyr ett bärdon.

Du godkänner hyresvillkoren genom att signera dokumentet digitalt via BankID.

Du ansvarar för bärdonet från det att du mottagit
bärdonet till dess att det lämnats tillbaka till oss eller lämnats in hos ombud. Skulle ett bärdon komma bort i posten behöver du kunna styrka att du ha lämnat in bärdonet med det kvitto du får vid inlämnandet.

Kostnad 

Kostnaden varierar för olika bärdon, se hemsidan för aktuella priser.
Porto tillkommer då bärdonet ska skickas.

En faktura skickas till kundens mailadress och kostnaden ska betalas in via vårat swishnr 123 26 446 80. Ifall att du som kund ej kan betala med swish kan en inbetalning göras till vårat bank-giro.

Vi förbehåller oss rätten att häva köp vid felaktiga priser eller uppgifter på hemsidan.

I vissa fall är det möjligt att köpa ut det bärdon du hyrt. Bärdonet som säljs är begagnat och priset bestäms utifrån bärdonets aktuella skick.

Hantering

Använd alltid bärdonet på ett säkert sätt och var rädd om det. Vi på Ekokotten garanterar inte säkerheten vid användning och ansvarar inte för skador på person eller egendom som uppkommer i samband med användning av våra produkter.

Vi kan vid behov vara på frågor om riktlinjer kring bärande vid hyra av bärdon. För mer omfattande stöd rekommenderar vi att du bokar en individuell rådgivning.
Meddela mig när du har hämtat ut bärdonet och meddela om det finns några synliga fläckar eller trasiga trådar innan du börjar använda bärdonet.
Bärdonet får inte tvättas innan kontakt med oss.
Använd inte parfymerade produkter när du använder bärdonet.
Om hushållet har husdjur ska bärdonet inte vistas i närheten av djuren.

Återbetalningsskyldig

Om bärdonet har fått fläckar som inte går bort med tvätt eller andra skador, tex trasiga trådar, borttappade tillbehör, trasiga spännen, synliga bitmärken eller lukt som inte går bort i tvätt blir lånaren betalningsskyldig. Kostnaden beror på hur stor skadan är och meddelas via faktura. Om bärdonet är försenat kommer en förseningsavgift tas ut med 40 kr per dag upp till bärdonets fulla värde.

Om bärdonet skulle komma bort eller inte lämnas tillbaka blir du som lånare återbetalningsskyldig för hela bärdonets värde. En faktura skickas då till dig. Om fakturan ej betalas kommer ärendet att skickas till kronofogden.

Hantering av personuppgifter

När du hyr eller köper en vara från oss behöver du lämna dina personuppgifter. Uppgifterna kommer att behandlas utefter Dataskyddsförordningen (GDPR). Dina uppgifterna kommer att sparas i syfte att kunna skicka och ta emot ordrar samt i bokföringssyfte. Uppgifterna kommer inte att användas i marknadsföringssyfte eller lämnas ut till annan part.

Köpvillkor

Vi är återförsäljare utav Tula, Ergobaby och Fidella med begränsat lager av bärdon. Dessutom kan du i vissa fall även köpa begagnade bärdon ur sjaloteket.

För att handla hos oss behöver du vara minst 18 år.
Varor skickas vanligtvis på måndagar och onsdagar.
Leveranstiden är 1-3 dagar.
Priserna är inklusive 25% moms.

En faktura skickas till kundens mailadress och kostnaden ska betalas in via vårat swishnr 123 26 446 80. Ifall att du som kund ej kan betala med swish kan en inbetalning göras till vårat bank-giro.

Retur av vara 

Är du inte nöjd med din vara och vill returnera? Du har alltid 14 dagars ångerrätt.
Detta gäller då du vill returnera en vara:

  • Du kan returnera din vara inom 14 dagar från mottagandet.
  • Kontakta oss innan varan returneras
  • Du som kund betalar spårbar returfrakt
  • Varan ska vara i nyskick
  • När vi fått tillbaka varan i nyskick återbetalas pengarna.

Returer skickas till

Ekokotten Evelina Dahlgren
Jakobstorpsvägen 31
59073 Ljungsbro

Kontakta mig vid frågor via facebooksidan Ekokotten eller via epost ekokotten @ gmail.com

Vi förbehåller oss rätten att häva köp vid felaktiga priser eller uppgifter på hemsidan.